HALAL FOOD & QUALITY S.L. (HFQ)
HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI
Grup
Kategori
Alt-Kategori Dâhil olan faaliyetler
Gıda
ve yem
işleme
C
CI
Helal
kesim & dayanıksız (çabuk
bozulabilen
) hayvansal ürünlerin
işlenmesi
Helal kesim (Kesme ve
paketlemeyi de içermek üzere
yükbaş ve küçükbaş
hayvanlardan elde edilen çiğ et
[mezbaha]) ve Büyükbaş ve
küçükbaş hayvanlardan elde
edilen taze, soğutulmuş,
dondurulmuş, derin dondurulmuş
et
Kanatlı Hayvan, Büyükbaş,
Küçükbaş Hayvan için
İşlenmiş/Isıl İşlem rmüş Et
Ürünleri (ambalajlamayı da
içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve
ambalajlamayı da içeren balık ve
balık ürünleri (havyar,
sushi vb.
ürünler)
Ambalajlamayı da içeren Süt ve
Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü
ürünler
CII
Dayanıksız
(çabuk bozulabilen)
bitkisel
ürünlerin işlenmesi
Meyveleri, sebzeleri, tahılları,
sert kabuklu meyveleri, taze
meyve sularını,
kuru/kurutulmürünleri ve
bakliyatı içeren bitkisel
ürünlerin üretimi, işlenmesi ve
paketlenmesi
CIII
Dayanıksız
(çabuk bozulabilen)
hayvansal ve bitkisel ürünlerin
işlenmesi (Et esaslı gıda, karışık
ürünler)
Yemeye hazır yemekleri içeren
hayvansal ve bitkisel ürünlerin
karışımından oluşan ürünler:
pizza, lazanya, sandviç, mantı
vb.
1/1
HALAL FOOD & QUALITY S.L. (HFQ)
HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI
Grup Kategori Alt-Kategori Dâhil olan faaliyetler
Gıda ve yem
işleme
C
CIV
Dayanıklı
ürünlerin
işlenmesi
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri: o Hafif
•Bisküvi Çeşitleri, Kurabiyeler ve
(
Biyo
) Kimyasal
K
(
Biyo) Kimyasalların
üretimi
Biyokültür üretimi
2/2
HALAL FOOD & QUALITY S.L. (HFQ)
HALAL ACCREDITATION SCOPE
Cluster Category Subcategory Included Activities
Food and feed
processing
C
CI
Halal
slaughtering & processing
of
perishable animal products
• Halal slaughtering (Raw meat
from bovine and ovine
[slaughterhouse], including
cutting and packaging) and
fresh, chilled, frozen, deep
-
frozen meat from bovine and
ovine
• Processed/Heat
-Treated Meat
Products for Poultry, Bovine,
Ovine, egg products including
packaging, and fish and fish
products including packaging
(products such as caviar, sushi,
etc.)
• Milk and Dairy Products,
including packaging: fresh and
ambient stable products
CII
Processing of perishable
plant products
Production, processing and
packaging of plant products
including fruits, vegetables,
cereals, nuts, fresh juices,
dried products and pulses
CIII
Processing of perishable animal
and plant products (Meat based
food, mixed products)
Production of mixed animal and
plant products including ready
to
-eat meals, pizza, lasagna,
sandwich, dumplings etc.
1/2
HALAL FOOD & QUALITY S.L. (HFQ)
HALAL ACCREDITATION SCOPE
Cluster Category Subcategory Included Activities
Food and feed
processing
C
CIV
Processing of ambient
stable products
• Plant
-Based Fats and Oils
• Soft Drinks: Non
-Alcoholic Beverages
(including vinegar)
• Drinking Water
• Starch, Sugar and Confectionery
Products, Honey Products
• Cocoa and Cocoa Products
• Cereal and Cereal Products:
o Fine Bakery Products,
o Bakery Products
o Pasta, Noodle etc.
o Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas, and Blends
•Biscuits, Cookies and Snacks
(including further processed nuts)
• Soup and Dried Ready
-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oil Seeds
• Food Grade Salt
Biochemical
K
(Bio) Production of
Chemicals
Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio
-culture production
• Production of flavorings
• Production of enzymes
2/2