HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

SİGMACERT GLOBAL GÖZETİM BELGELENDİRME EĞİTİM A.Ş

Adres : Bahçekapı Mah. Sanayi Bulvarı, Business Plaza 2. Kat No:18/25, Etimesgut/Ankara

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2021-006

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

05.04.2021

Revizyon Tarihi

30.04.2025

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

05.04.2026

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil Olan Faaliyetler
Yetiştiricilik A Hayvan Yetiştiriciliği AI Et/Süt/Yumurta/Bal için Hayvan Yetiştiriciliği • Et üretimi için kullanılan hayvanların (balık ve deniz mahsulü dışında) yetiştirilmesi, bakımı, yakalanması, avlama ve avlandığı yerde kesimi

• Yumurta üretimi için kullanılan hayvanların (balık ve deniz mahsulü dışında) yetiştirilmesi

• Süt üretimi için kullanılan hayvanların yetiştirilmesi

• Bal üretimi için kullanılan hayvanların yetiştirilmesi, bakımı
Gıda ve yem işleme C Gıda Üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi • Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et
• Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, suşi vb. ürünler)
• Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler
• Jelatin: Kanatlı Hayvan, Büyükbaş Küçükbaş Hayvan, Balık Kaynaklı
CII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi
CIII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesi (Et esaslı gıda, karışık ürünler) Yemeye hazır yemekleri içeren hayvansal ve bitkisel ürünlerin karışımından oluşan ürünler: pizza, lazanya, sandviç, mantı vb.
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Takviye Edici Gıdalar (biyokimyasal kategorisinde değerlendirilmeyenler)
• Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar
• Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (sirke dahil)
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri: o Hafif Fırıncılık Ürünleri, o Unlu Mamuller
o Makarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu

• Bisküvi Çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
Yemek Hizmeti E Yemek Hizmeti E Yemek Hizmeti Lokantalarda ve Yemek Fabrikalarında Yemek Üretimi ve Sunumu
Destek Hizmetleri H Hizmetler HIII Müslüman Dostu Turizm ve Seyahatle İlgili Hizmetler • Turizm ve Konaklama Tesisleri
• Diğer Turistik Hizmetler (spa, hamam, medikal hizmetler vb.)
I Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi Üretimi I Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi Üretimi Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi üretimi
Biyokimyasal K (Biyo) Kimyasalların üretimi K (Biyo) Kimyasalların üretimi • Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere biyokimyasallar


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

SİGMACERT GLOBAL GÖZETİM BELGELENDİRME EĞİTİM A.Ş.

Address: Bahçekapı Mah. Sanayi Bulvarı, Business Plaza 2. Kat, No:18/25, Etimesgut/Ankara

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019
Standard for the attached scope.

Halal Accreditation Number

2021-006

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

05.04.2021

Revision Date

30.04.2025

Expiry Date

05.04.2026

This certificate is valid with the halal accreditation scope until the expiry date, as long as the laboratory fully
complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Farming A Animal Farming AI Animal Farming for Meat/Milk/Eggs/Honey • Raising, keeping, trapping, hunting, and slaughtering at point of hunt of animals used for meat production (other than fish and seafood)

• Raising animals (other than fish and seafood) used for egg production

• Raising animals used for milk production

• Raising and keeping animals used for honey production
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products •Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse], including cutting and packaging) and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine
• Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (products such as caviar, sushi, etc.)
• Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and ambient stable products
• Gelatin: Poultry, Bovine, Ovine, Fish originated
CII Processing of perishable plant products Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, cereals, nuts, fresh juices, dried products and pulses
CIII Processing of perishable animal and plant products (Mixed products) Production of mixed animal and plant products including ready to-eat meals, pizza, lasagna, sandwich, dumplings etc.
CIV Processing of ambient stable products • Food Supplements (those not classified as biochemicals)
• Plant-Based Fats and Oils
• Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
• Cereal and Cereal Products:
o Fine Bakery Products,
o Bakery Products
o Pasta, Noodle etc.
o Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas, and Blends
• Food Grade Salt
• Drinking Water

• Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oil Seeds
Food Service E Food Service E Food Service Food Preparation and Presentation in Restaurants & Food Establishments
Auxiliary Services H Services HIII Muslim Friendly Tourism and Traandl Related Services • Tourism and Accommodation Premises
• Other Services & Facilities (spa, hammam, medical services etc.)
I Food Packaging and Packaging Material Production I Food Packaging and Packaging Material Production Food Packaging and Packaging Material Production
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavorings
• Production of enzymes