HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

Avrupa Helal Sertifikalama Enstitüsü (EHZ)

Adres : Colonia-Allee 3 D-51067 Köln/Germany

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2025-075

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

12.09.2025

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

12.09.2030

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil Olan Faaliyetler
Gıda ve yem işleme C Gıda Üretimi CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
o Hafif Fırıncılık Ürünleri,
o Unlu Mamuller
o Makarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu
• Bisküvi Çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

Europäisches Halal Zertifizierungsinstitut (EHZ)

Address: Colonia-Allee 3 D-51067 Köln/Germany

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2025-075

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

12.09.2025

Expiry Date

12.09.2030

This certificate is valid with the halal accreditation scope until the expiry date,
as long as the halal conformity assessment body
complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CIV Processing of ambient stable products ▪ Cereal Products:
o Fine Bakery Products,
o Bakery Products
o Pasta, Noodle etc.
o Flour
▪ Coffee and Coffee Products
▪ Tea, Herbal Teas, and Blends
▪ Food Grade Salt
▪ Drinking Water
▪ Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
▪ Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
▪ Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
▪ Infant Formula, Baby and Child Food
▪ Spices, Seasonings, Sauces
▪ Canned Foods
▪ Oil Seeds