HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

NİSSERT ULUSLARARASI SERTİFİKASYON VE DENETİM
HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ

Adres : Macun Mahallesi Anadolu Bulvarı Gimat Sitesi 184.Cadde 3. Blok No:29 06105 Yenimahalle/Ankara

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2022-021

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

12.08.2022

Revizyon Tarihi

20.06.2025

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

12.08.2027

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil Olan Faaliyetler
Gıda ve yem işlemeCGıda ÜretimiCIHelal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi• Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et

• Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, suşi vb. ürünler)

• Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler
CIIDayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesiMeyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi
CIIIDayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesi (Et esaslı gıda, karışık ürünler)Yemeye hazır yemekleri içeren hayvansal ve bitkisel ürünlerin karışımından oluşan ürünler: pizza, lazanya, sandviç, etli mantı vb.
CIVDayanıklı ürünlerin işlenmesi• Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (sirke dahil)
• İçme Suyu
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Kakao ve Kakao Ürünleri
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
o Hafif Fırıncılık Ürünleri,
o Unlu Mamuller
o Makarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Bisküvi Çeşitleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
• Gıdada Kullanılan Tuz
Destek HizmetleriIGıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi ÜretimiIGıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi ÜretimiGıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi Üretimi
BiyokimyasalK(Biyo) Kimyasalların üretimiK(Biyo) Kimyasalların üretimi• Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere biyokimyasallar


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

NİSSERT ULUSLARARASI SERTİFİKASYON VE DENETİM
HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ

Address : Macun Mahallesi Anadolu Bulvarı Gimat Sitesi 184.Cadde 3. Blok No:29 06105 Yenimahalle/Ankara

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2022-021

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

12.08.2022

Revision Date

20.06.2025

Expiry Date

12.08.2027

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard,
national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Actıvıtıes
Food and feed ProcessingCFood ManufacturingCIHalal slaughtering & processing of perishable animal products•Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine animals, including cutting and packaging [abattoirs]) and Fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine animals

•Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine (including Egg Products and packaging) and fish and fish products including packaging (products such as caviar, sushi, etc.)

• Dairy Products, including packaging: fresh and ambient stable products
CIIProcessing of perishable plant productsProduction, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, cereals, nuts, fresh juices, dried products and pulses
CIIIProcessing of perishable animal and plant products (Mixed products)Production of mixed animal and plant products including ready to-eat meals, pizza, lasagna, sandwich, dumplings etc.
CIVProcessing of ambient stable products• Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
• Drinking Water
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Cocoa and Cocoa Products
• Cereal and Cereal Products:
o Fine Bakery Products,
o Bakery Products
o Pasta, Noodle etc.
o Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas, and Blends
• Biscuits, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces Canned Foods
• Oil Seeds
• Food Grade Salt
Auxiliary ServicesIFood Packaging and Packaging Material ProductionIFood Packaging and Packaging Material ProductionFood Packaging and Packaging Material Production
BiochemicalK(Bio) Production of ChemicalsK(Bio) Production of ChemicalsBiochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavorings
• Production of enzymes