Adres : İsmet Kaptan Mah. Gazi Bulvarı No:90 Çankaya İş Merkezi İç Kapı No: 607 Konak/İZMİR
OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2025-078
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
18.12.2025
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
18.12.2030
Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
| Grup | Kategori | Alt Kategori | Dahil Olan Faaliyetler | ||
|---|---|---|---|---|---|
| Gıda ve yem işleme | C | Gıda Üretimi | CI | Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi | Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, suşi vb. ürünler) |
| CII | Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi | Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi |
|||
| CIV | Dayanıklı ürünlerin işlenmesi | •Takviye Edici Gıdalar (biyokimyasal kategorisinde değerlendirilmeyenler) • Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar • Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (sirke dahil) • Tahıl ve Tahıl Ürünleri: o Hafif Fırıncılık Ürünleri, o Unlu Mamuller o Makarna, Erişte vb. o Un • Kahve ve Kahve Ürünleri • Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları • Gıdada Kullanılan Tuz • İçme Suyu |
|||
| Biyokimyasal | K | (Biyo) Kimyasalların üretimi | K | (Biyo) Kimyasalların üretimi | • Gıda katkı maddelerinin üretimi • İşlem yardımcılarının üretimi • Vitamin üretimi • Mineral üretimi • Biyokültür üretimi • Aroma vericilerin üretimi • Enzimlerin üretimi dahil olmak üzere biyokimyasallar |
Address: İsmet Kaptan Mah. Gazi Bulvarı No:90 Çankaya İş Merkezi İç Kapı No: 607 Konak/İZMİR
Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.
Halal Accreditation Number
2025-078
Halal Accreditation Scope
Shown in annex
Initial Halal Accreditation Date
18.12.2025
Expiry Date
18.12.2030
This certificate is valid with the halal accreditation scope until the expiry date,
as long as the halal conformity assessment body
complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.
| Cluster | Category | Sub-category | Included Activities | ||
|---|---|---|---|---|---|
| Food and feed Processing | C | Food Manufacturing | CI | Halal slaughtering & processing of perishable animal products | Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (products such as caviar, sushi, etc.) |
| CII | Processing of perishable plant products | Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, cereals, nuts, fresh juices, dried products and pulses |
|||
| CIV | Processing of ambient stable products | ▪ Food Supplements (those not classified as biochemicals) ▪ Plant-Based Fats and Oils ▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar) ▪ Cereal Products: o Fine Bakery Products, o Bakery Products o Pasta, Noodle etc. o Flour ▪ Coffee and Coffee Products ▪ Tea, Herbal Teas, and Blends ▪ Food Grade Salt ▪ Drinking Water |
|||
| Biochemical | K | (Bio) Production of Chemicals | K | (Bio) Production of Chemicals | Biochemicals including: • Production of food additives • Production of processing aids • Vitamin production • Mineral production • Bio-culture production • Production of flavorings • Production of enzymes |