HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

TAKVA ULUSLARARASI SERTİFİKASYON EĞİTİM VE
BİLİŞİM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ

Adres : İsmet Kaptan Mah. Gazi Bulvarı No:90 Çankaya İş Merkezi İç Kapı No: 607 Konak/İZMİR

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2025-078

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

18.12.2025

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

18.12.2030

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil Olan Faaliyetler
Gıda ve yem işleme C Gıda Üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, suşi vb. ürünler)
CII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi •Takviye Edici Gıdalar (biyokimyasal
kategorisinde değerlendirilmeyenler)
• Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar
• Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (sirke
dahil)
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
o Hafif Fırıncılık Ürünleri,
o Unlu Mamuller
o Makarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların
harmanları
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu

Biyokimyasal K (Biyo) Kimyasalların üretimi K (Biyo) Kimyasalların üretimi • Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere biyokimyasallar

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

TAKVA ULUSLARARASI SERTİFİKASYON EĞİTİM VE
BİLİŞİM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ

Address: İsmet Kaptan Mah. Gazi Bulvarı No:90 Çankaya İş Merkezi İç Kapı No: 607 Konak/İZMİR

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2025-078

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

18.12.2025

Expiry Date

18.12.2030

This certificate is valid with the halal accreditation scope until the expiry date,
as long as the halal conformity assessment body
complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products Processed/Heat-Treated Meat
Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg
products including packaging, and fish
and fish products including packaging
(products such as caviar, sushi, etc.)
CII Processing of perishable plant products Production, processing and packaging of
plant products including fruits,
vegetables, cereals, nuts, fresh juices,
dried products and pulses
CIV Processing of ambient stable products ▪ Food Supplements (those not
classified as biochemicals)
▪ Plant-Based Fats and Oils
▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic
Beverages (including vinegar)
▪ Cereal Products:
o Fine Bakery Products,
o Bakery Products
o Pasta, Noodle etc.
o Flour
▪ Coffee and Coffee Products
▪ Tea, Herbal Teas, and Blends
▪ Food Grade Salt
▪ Drinking Water
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavorings
• Production of enzymes