T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 14 Eylül 2020

HAK akreditasyonuna KOSGEB'den destek

Helal Akreditasyon Kurumu'nun (HAK) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile iş birliği çerçevesinde, akreditasyon belgelendirme ücretleri işletmeler için ek maliyet getirmeyecek ve KOSGEB destekleri kapsamında geri alınabilecek.

HAK'a yurt içinden ve dışından gelen helal akreditasyon başvuruları uluslararası alanda kabul gören SMIIC helal standardizasyon yaklaşımı uyarınca işleme alınıyor. Bu başvurular hem SMIIC standartları hem de ilgili ulusal mevzuat hükümleri çerçevesinde incelenerek, yapılan denetim ve değerlendirilme neticesinde ilgili standartlara göre akredite ediliyor.

Gerek Türkiye'de gerekse dünyada helal belgelendirmesi alanında güvenilir akreditasyon mekanizması kurulması çalışmaları çerçevesinde, HAK ve HAK tarafından akredite edilmiş kurum ile kuruluşlardan alınacak belgeler, KOSGEB'in "İşletme Geliştirme Destek Programı - Belgelendirme Desteği" kapsamına alındı.

Böylelikle HAK ve HAK tarafından akredite edilmiş kurum ile kuruluşlardan alınacak belgelerin yanı sıra, müracaat ve dosya inceleme, tetkik, denetim ve test ücretleri de destek üst limitleri dahilinde yüzde 60 oranında desteklenecek.

- "İşletmeler ihracat açısından ellerini daha da güçlendirecek"

HAK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Soylu konuya ilişkin "Atılan bu adımla işletmeler, içinden geçtiğimiz küresel pandemi döneminde ekonomik açıdan bir nebze de olsa rahatlarken, özellikle ihracat açısından ellerini daha da güçlendirecek. İşletmelerimizin, tanınırlığı ve geçerliği olan helal belgelerine sahip olması ülke olarak pazardaki yerimizi kuvvetlendirecek." ifadelerini kullanarak, kararın tüm işletmeler için hayırlı olması temennisinde bulundu.